Ezek a szívbetegségek fő kockázati tényezői

A szívbetegségek fő okának az orvos a helytelen életmódot nevezte, beleértve az alváshiányt, az állandó stresszt, a fáradtságot, az ésszerűtlen étrendet, a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Szintén kedvezőtlenül hat a szívre és az erekre a fizikai aktivitás hiánya és a túlsúly – tette hozzá a kardiológus.

Javaslom a fizikai aktivitás bevezetését a napi rutinba – reggeli torna, séta, úszás. Ez nemcsak a szív- és érrendszert tartja tónusban, hanem a jó hangulatú szerotonin hormon szintjét is növeli a véráramban – magyarázta Valeria Bonadykova.

Ugyanakkor – folytatta Bonadykova – vannak olyan kockázati tényezők, amelyeket nehéz befolyásolni, mint például az örökletes hajlam, a nem és az életkor (férfiak 55 év után, nők 65 év után). Ha a szülőknél vagy más közeli rokonoknál fiatal korban magas vérnyomást, szívinfarktust, szívritmuszavarokat és más kórképeket diagnosztizáltak, folyamatosan figyelemmel kell kísérni az egészségi állapotot.

A rendszeres orvosi vizsgálatok (vérnyomás, pulzus, laboratóriumi paraméterek, EKG ellenőrzése) jelentősen meghosszabbíthatják az egyes emberek egészséges életét – foglalta össze a kardiológus.

Elolvasom a cikket