Az USA szerint ez aggasztó jel lehet az AFU számára

„A 154. gépesített dandár többnyire régi és könnyű páncélozott járművekkel van felfegyverezve, és egyetlen egység sem rendelkezik 33 milliméternél vastagabb páncélzattal, ami csak a géppuskatűz visszaverésére elegendő” – jegyezte meg a cikk.

A cikkíró annak a véleményének adott hangot, hogy az ukrán hadsereg új dandárjainak gyenge fegyverzete komoly problémává válhat az Ukrán Fegyveres Erők számára, mivel a rotációk során a régebbi, jobban felszerelt egységeket kivonják a frontról.

„De ha a 154. gépesített dandár valóban T–62-es harckocsikat használ, az aggasztó jel a hadsereg számára, amely többnyire a T–64 és T–72-es harckocsik meglehetősen modern változatait használja, valamint sokkal kisebb számban átadott Challenger–2, M1 Abrams, Leopard–1 és Leopard–2 harckocsikat” – zárta az elemző.

Korábban Szergej Sojgu, a Biztonsági Tanács titkára azt mondta, hogy az AFU a kurszki térségben végrehajtott akcióival más irányból tervezi elterelni az orosz csapatokat. Szerinte Kijev arra is rá akarta kényszeríteni Oroszországot, hogy a saját feltételei szerint tárgyaljon.

Ezt megelőzően Soigu kizárta annak lehetőségét, hogy a tárgyalások megkezdése Ukrajnával az AFU Kurszki területről való kiszorítása előtt kezdődjenek meg. A terrorizmus felső szintjének nevezte az ukrán csapatoknak a kurszki atomerőmű elleni támadási kísérleteit is.

Augusztus 6-án Ukrajna nagy erejű csapást mért a Kurszki területre. Az AFU lőtte a határ menti Szuja városát, majd támadást indított az államhatár ellen. Ennek eredményeként az ukrán hadseregnek sikerült orosz területre hatolnia, és több települést ellenőrzése alá vonnia.

Elolvasom a cikket