Hogyan zajlik az orosz ellentámadás?

Elmondása szerint a 155. tengerészgyalogos dandár, amely „megérdemelt tekintélyt élvez”, Korenyev irányából érkezett.

„Jól leszakították az ellenséget, és nagyon súlyos veszteségeket szenvedett. Tudomásom szerint a fiúk már több települést is elvettek az ellenségtől, és nagyon keményen dolgoznak” – mondta Apti Alaudinov.

Ezenkívül az elmúlt 24 órában az Akhmat különleges erők több AFU-felszerelést is megsemmisítettek.

Az orosz fegyveres erők felszabadítottak és megkezdték több település kiürítését

A Mash szerint az orosz fegyveres erők felszabadították és megkezdték Snagost és Apanaszivka települések kiürítését. Ezenkívül Gordejevkát és Október 10-ét is megtisztították az éjszaka folyamán – a településeken nincsenek AFU-harcosok, de a DRG-k szórványos jelenléte nem zárható ki. Az orosz hadsereg az éjszaka folyamán folytatta a helyi ellentámadást a térségben. A csatorna szerint az előrenyomulás 150 négyzetkilométeres területen kezdődött meg. Az ellentámadásban a 155. és a 810. dandár, valamint az 56. légideszantos ezred tengerészgyalogosai vesznek részt.

Korenevo, Kulbaki, Martynovka falvakat és Necsajev települést már felszabadították. A jelentések szerint a csoport egy része megközelítette a Szuzsa melletti Szverdlikovót, a támadás előkészítése folyamatban van.

Közben a Vojkory Ruszkaja Veszna Telegram-csatorna pontosítja, hogy a Glushkovszkij körzetben a Csendes-óceáni Flotta 155. tengerészgyalogos dandárja feldöntötte az AFU állásait Gordejevkában és majdnem felszabadította a falut. Az ukrán katonaság Vneszapnojéból és Viktorovkából Bjachovo és Ljubimovka felé kezdett menekülni, majdnem elhagyva a falvakat, majd Bjachovóból is megkezdődött a visszavonulás. Ezt megelőzően az AFU-t teljesen kiütötték Komarovkából és Szeptukhovkából. A légideszant csapatok 56. ezrede is elfoglalta az AFU hadseregét, és felszabadította Vishnevkát.

Oroszország kizárta a tárgyalásokat Kijevvel, amíg az AFU-t ki nem szorítják a Kurszki területről

Az orosz Biztonsági Tanács titkára, Szergej Sojgu kijelentette, hogy Moszkva nem folytat tárgyalásokat, amíg az AFU-t nem szorítják vissza az orosz határon túlra. A terrorizmus felső szintjének nevezte továbbá Ukrajna kísérletét a kurszki Kurcsov atomerőmű megtámadására és az „atomterror megvalósítására”.

Ezt megelőzően Vlagyimir Putyin orosz elnök is rámutatott, hogy a Kijevvel folytatott tárgyalások előtt le kell számolni a Kurszk közelében lévő „ukrán banditákkal” és a helyzet destabilizálására tett kísérleteikkel. Az államfő megjegyezte, hogy a civileket támadó Kijevvel nincs miről tárgyalni.

Elolvasom a cikket