Ezek az ételek javítják a pajzsmirigy működését

Hasznos élelmiszerek a pajzsmirigy számára – írja a Sports.kz.

Alma

Az orvos szerint napi egy alma normalizálja a pajzsmirigy működését – csökkenti a gyulladást és támogatja a szerv működését.

A gyümölcs jótékony hatással van a szervezet minden rendszerére, elpusztítja a kórokozó baktériumokat. A pajzsmirigy számára annyiban értékes, hogy véd a rákos sejtek ellen.

Bogyók

Az áfonya, az eper és a málna gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek a pajzsmirigy működési zavaraiban és javítják az immunrendszert.

Általában a bogyók segítenek a pajzsmirigy hormonális működési zavarainak megszüntetésében.

Avokádó

A pajzsmirigyhormonok szintéziséhez és az egészséges testsúly fenntartásához szükséges egészséges zsírok forrása.

Az avokádóban található egészséges zsírok segíthetnek az egészséges testsúly fenntartásában, ami azért fontos, mert a pajzsmirigybetegség gyakran vezethet súlyproblémákhoz.

A pajzsmirigybetegség jelei

Súlyváltozás

A hormonszint emelkedése fogyáshoz, míg csökkenése plusz kilókhoz vezet. Ebben az esetben a diéták vagy az edzések nem segítenek abban, hogy újra formába kerüljön.

Nyaki panaszok

A gyulladt nyirokcsomókban kis gömbölyded megvastagodásokat érez. Ezek a megnagyobbodott pajzsmirigy következményei lehetnek. További jelek: a nyelv megvastagodása, a nyelvre került fogakból, az arc és a végtagok duzzanata.

Száraz bőr

Bőrhámlás a könyökön és a térden, kiütések, irritáció, gyulladás és túlérzékenység.

Bélrendszeri rendellenességek

Elég gyakran ezek fogyással együtt jelentkeznek. A pajzsmirigy szabályozza az anyagcserét és a gyomor-bélrendszer működését, így a működési zavarok hasmenést, székrekedést és hasi panaszokat okoznak.

Álmosság

Orvoshoz kell fordulni, ha reggelente nehezen ébred fel, és 12 óra alvás után is fáradtnak és álmosnak érzi magát.

Libido problémák

A pajzsmirigy a szexuális vágyért felelős hormonok termelését is befolyásolja. Ezért, ha a libidóproblémák minden ok nélkül jelentkeznek, jobb, ha elvégeztetjük a tirotropin (TTG) vizsgálatot.

Törékeny körmök és haj

Ez a probléma nemcsak a fej haját, hanem a szemöldököt és a szempillákat is érinti. Általában a hajszálak helyreállnak, ha a hormonszintek normalizálódnak.

Elolvasom a cikket