Több mint 14 kilogrammnyi kábítószer-alapanyagot találtak egy tardosi férfinál

MH/MTI
2024. szeptember 11. szerda. 15:18

Az előzetes szakértői vélemények alapján kiderült, hogy az előbbiekben amfetaminolaj, míg az utóbbiban metamfetamin volt. Az olaj – ami a speed előállításának alapja – mintegy 13 kilogrammot nyomott, míg a kristályos csomag 170 grammnyi volt.

A KR NNI munkatársai kutatást tartottak a férfihoz köthető ingatlanokban is: egy tatai garázsból ugyanolyan – egy kilogrammnyi – folyadék került elő, mint amit az autóba rejtettek. Ezen felül a nyomozók lefoglaltak még metanolt és kénsavat is, ami az amfetaminolaj mellett szintén a speed előállításához szükséges vegyület, ezen túl mobiltelefonokat, kannákat, simítózáras tasakokat, valamint csaknem négymillió forintot is találtak.

Az autóból és az ingatlanokból előkerült kábítószer-alapanyag összesen több mint 14 kilogramm volt, amiből hozzávetőlegesen 45 kilogramm speed készülhetett volna – tették hozzá.

A nyomozók a tardosi férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt – áll a közleményben.

Elolvasom a cikket