Ez az a tipikus diétás hiba, amitől farkaséhesek leszünk reggel

Legyen szó mediterrán, súlyfigyelő vagy paleolit diétáról, esetleg az időszakos böjt valamelyik fajtájáról, nehéz eldönteni, melyik működik a legjobban. Szakemberek szerint azonban bármelyik fogyókúrás módszer mellett is döntünk, van egy hiba, amit gyakran elkövetünk – erről ír a mindmegette.hu.

Dr. Sarah Berry egy tanulmányra hívta fel a figyelmet, ami illusztrálja, hogy mi történik, ha késő este étkezünk. A felmérés során a kísérleti alanyok egyforma ételeket ettek, de a csoport fele valamivel korábban vacsorázott, mint a többiek. Kiderült, hogy azok, akik késő este étkeztek, sokkal éhesebbek voltak másnap reggel, mint a többi résztvevő.

Ha farkaséhesen ébredünk, akkor valószínűleg többet fogunk reggelire enni, mint azt az adott diéta előírja. Emellett a késő esti étkezések egyik gyakori következménye a súlygyarapodás és a cukorbetegség kialakulásának a kockázata.

Ahhoz, hogy ezeket a problémákat megelőzzük, Tim Spector professzor azt javasolja, hogy a kora esti óráktól számítva legalább 12 órán keresztül kerüljük az ételeket, ugyanis a szervezetünknek – főleg az emésztőrendszerünknek – nyugalomra van szüksége a megfelelő regenerálódáshoz.

A szakértők szerint a kora esti étkezés azért is ajánlott, mert ez kedvezően befolyásolja a vércukorszintet, a hormonális egyensúlyt, és jó hatással van az alvás minőségére is.

Elolvasom a cikket