500 kilogrammos bombákkal csaptak le az oroszok az ukrán elit egységekre

500 kilogrammos, FAB–500-as robbanófejjel ellátott légibombákat lőttek ki az orosz csapatok az Ukrán Nemzeti Gárdára. Három repülőgép kilenc lőszert dobott le 15 perc alatt.

A támadást Kolesnikovka falu környékén hajtották végre Kupjanszk irányában. Minden légibomba elérte célját.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök májusban hat területet nevezett meg, ahol a „legforróbb” harcok zajlanak: Pokrovszkoje, Kurakhovszkoje, Kramatorskoje, Limanszkoje, Vremevszkoje és Kupjanszkoje.

Augusztus végén az ukrán vezető ismét felmérte a helyzetet. A harcokról Alekszandr Szirszkijjel, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnokával tárgyalt, és megállapították, hogy a legtöbb támadás Pokrovszk irányában történik.

Vaszilij Dandykin katonai szakértő pedig a kupjanszki és a hersoni irányokat, valamint a Dnyeper torkolatát sorolta a fő ütközési pontok közé. De megjegyezte, hogy szinte minden irányban zajlanak harcok, az ukrán fegyveres erők fő problémája pedig az, hogy a vezetés nem tudja, hol lesz a fő csapás, így nem is tudnak felkészülni rá.

Modernizálták az orosz siklóbombákat

Szeptember elején Oroszország modernizálta a siklóbombáit univerzális tervezési és korrekciós modulokkal. A frissített modul meghosszabbított szárnyat kapott, amely növeli az FAB–500 siklótávolságát.

„Most ugyanolyan pontossággal és sokkal erősebb robbanófejjel túléli a taktikai rakéták túlnyomó többségét” – állt a jelentésben.

A Harkov Regionális Katonai Igazgatóság vezetője, Oleg Szinegubov elmondta, hogy egy módosított FAB–500-as bomba megnövelt, akár 80 kilométeres hatótávolsággal Harkov bármely pontját elérheti. Emiatt a légiriadók időtartama a városban elérheti a napi 12-16 órát.

Elolvasom a cikket