III. Károly király részleteket osztott meg az egészségi állapotáról

Februárban jelentette be a Buckingham-palota, hogy III. Károly királynál daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. Az uralkodó pár hónapra vissza is vonult, mert kezelést kapott. Azóta fokozatosan visszatért a nyilvánosság elé.

Szerdán az új-zélandi női rögbicsapatot fogadta a Buckingham-palotában. Az eseményen csevegett a sportolókkal, és beszédet is mondott, amelyben elárulta, hogy miért nem tud elutazni Új-Zélandra októberben.

„Nagyon sajnálom, hogy az orvosaim utasításai miatt nem tudok elutazni Új-Zélandra október végén. De remélem, lesz még rá lehetőségem, mielőtt túl késő lenne.”

III. Károly király arra kérte a sportolókat, hogy adják át az üdvözletét az embereknek. Azt is mondta, hogy sajnos senki sem marad örökké fiatal, az idő pedig gyorsan telik, erre az utóbbi időszakban döbbent rá.

„És remélem, a legtöbbet hozzátok ki a csapatban töltött időtökből, mert senki sem marad sokáig fiatal, ahogy rájöttem, az idő gyorsabban megy, mint gondolnád.”

III. Károly király még jelenleg is kezeléseken esik át a rákos megbetegedése miatt. Nem vállal olyan sok nyilvános szereplést, és csak bizonyos eseményeken vesz részt. Októberben azonban elutazik, hivatalos látogatást tesz Ausztráliában és Szamoában.

Elolvasom a cikket