Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit

Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyet azok az áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek viselhetik, amelyek megfelelnek a magas minőségi követelményeknek, tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a pályázat fővédnöke köszöntőjében kiemelte, a pályázaton a valódi minőséget termelők között a legjobbak kaptak elismerést. Hozzátette, a sikerhez az innovációval párosuló aktív minőségpolitika, az érték és minőség előállítása vezethet.

Fontosnak nevezte a belföldi fogyasztás növelését, és hangsúlyozta, hogy ezt az Érték és Minőség Nagydíj pályázata is elősegíti, továbbá ösztönzi a tudatos vásárlást. Az ünnepségen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, egyre nagyobb igény jelentkezik a magyar termékek, szolgálatások iránt, amelyek értéket és minőséget képviselnek.

A szaktárca államtitkára kitért arra, hogy az ágazatnak a jövőben minél nagyobb feldolgozottságú termékeket kell előállítania.

Farkas Sándor hangsúlyozta, a mezőgazdaság a leginnovatívabb ágazatok közé tartozik, és rámutatott arra, hogy a magyar mezőgazdaságot erőpróba elé állítja a klímaváltozás, az aszály, ezért fokozni kell az öntözésfejlesztést, figyelmet kell fordítani a vízmegtartásra.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója az ünnepségen ismertette, a szigorú ötfordulós értékelés eredményeként 32 pályázó 38 munkája érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy használatát.

Kiemelte, a 14 fővárosin kívül 18 pályázat Kelet- Magyarországról, öt pályázat az ország nyugati feléből, egy pedig külhonból érkezett. A díjazottak többsége, több mint 60 százaléka rendelkezik már Érték és Minőség Nagydíj vagy valamilyen más minősítéssel, díjazással, védjeggyel.

Az idén is a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek főcsoportjába neveztek a legtöbben, ez a csoport adja a pályázók 53 százalékát. Ezt követi a kozmetikai termékek, a gépipari, az informatikai termékek csoportja, az energiahatékony építési termékek, az infrastrukturális beruházások, a bel- és külföldi turisztika, falusi turizmus, utazásszervezés, majd az oktatási, képzési, továbbképzési, az emberi egészséget és biztonságot segítő termékek, eszközök és szolgáltatások, a kulturális rendezvények, sportesemények és az egyéb szolgáltatások csoportja – tájékoztatott Kiss Károlyné Ildikó.

Az ünnepségen a nagydíjak mellett átadták az alapítók és a kiírók tanácsának külön elismeréseit is. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életműdíját kapta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a pályázati rendszer fővédnöke, valamint Károlyi László, a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. vezérigazgatója, az ÉMIN kiírói tanács tagja.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíjat a Nádudvari Élelmiszer Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. érdemelte ki. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat a Natur Gold Global Kft. kapta a Grana Antico termékcsalád megalkotásért.

Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat a Zalakarosi Családi, Élmény- és Gyógyfürdő Zrt. az Energetikai innováció a zalakarosi gyógyvíz felhasználásával megnevezésű pályázata kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj idei tulajdonosa a Dtec Developments Kft. lett a TaxiDriver applikáció és szoftver című pályázatával.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje díjat a T-CAD Stúdió Bt. kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Lokálpatrióta Különdíjat a Jó Hentes Kft. a Jó Hentes Gourmet Kalocsai Parasztkolbász termékcsaládért, valamint az Erdélyi Poultry Brasov Kft. a „Székely Csürke” friss és fagyasztott csirkehús pályázatával érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját a TV2 Mokka és Tények című műsorainak szerkesztősége, az MTVA Hírigazgatósága, valamint a Mediaworks vármegyei lapjainak Központi Szerkesztősége érdemelte ki.

Az ünnepségen átadták a cégek, főhatóságok, civil szervetek elismeréseit is. Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot 2024-ben hetedik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a FANNIZERO Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a SZÁM-PONT Számítástechnikai Szolgáltató és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer kiírói tanácsa.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat eseményeinek fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Elolvasom a cikket