A nemzeti szuverenitást védő uniós költségvetés kell

MH/ MTI
2024. szeptember 12. csütörtök. 21:18

A Patrióták Európáért frakció célja, hogy az uniós büdzsé a békét, az illegális migráció megállítását, az európai emberek, családok és nemzetek érdekét, valamint a szuverenitást szolgálja – áll a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

A Patrióták Európáért frakció képviselői szerint gyökeres változásra van szükség az Európai Bizottság teljesen elhibázott költségvetési javaslatához képest. Az illegális migráció további ösztönzése helyett, a határvédelmet támogató, Európát és az európaiakat megvédő költségvetésre van szükség.

A Patrióták Európáért frakció képviselői egymilliárd euróval növelnék az unió határvédelmi kiadásait – írják.

A Patrióták Európáért frakció emellett megszüntetné a nemzeti szuverenitás korlátozását szolgáló uniós propagandát, illetve az „intézményes politikai zsarolás, a jogállamisági dzsihád, a genderideológiai-, valamint woke-őrület uniós forrásokból való támogatását.”

A Patrióták Európáért frakció benyújtotta módosító javaslatait az Európai Unió 2025. évi költségvetéséhez: a képviselők sürgetik, hogy a politikai zsarolás miatt visszatartott, Magyarországnak jog szerint járó uniós fejlesztési pénzeket mielőbb fizessék ki. Ezért azt is javasolják, hogy a regionális fejlesztési politika kereteinek öt százaléka, közel 1,5 milliárd euró kerüljön zárolásra azért, hogy a Magyarországnak jog szerint járó, de eddig még ki nem fizetett fejlesztési pénzeket ne lehessen más célokra vagy más országokban elkölteni.

Az ERASMUS-források kapcsán azt javasolják továbbá, hogy a források két százalékát – mintegy 70 millió eurónyi összeget – zároljanak annak érdekben, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ne lehessen másra elkölteni.

Az agrárköltségvetésben a fiatal gazdálkodók, az európai méhészek és az uniós agrártermékek Európán kívüli népszerűsítésére szánt összegek emelésére is javaslatot tettünk – olvasható a közleményben

Elolvasom a cikket