Berlini győzelemmel kezdett a Veszprém

MH/MTI
2024. szeptember 12. csütörtök. 23:17

A vendégektől Gasper Marguc, a hazaiaktól Valter Chrintz hiányzott. A két csapat augusztus 24-én felkészülési mérkőzésen találkozott egymással, akkor a bakonyiak 41-32-re nyertek.

A kiegyenlített kezdés után négy perc alatt 5-0-s sorozatot produkáltak a németek, és ezzel 9-5-re elléptek. Xavier Pascual vezetőedző ingerült időkérése után sem javult jelentősen a Veszprém játéka, támadásban és védekezésben is sok volt a hiba. A 21. percben még 14-9 volt az állás, ám ezután nagy fordulat következett: a vendégcsapat hatékony védekezésre alapozva gyors gólokat lőtt, egy 6-1-es szériával egyenlített, és a szünetben is döntetlen volt az állás.

A második félidőben sem volt magas a színvonal, és a többet hibázó Füchse nem is tudta visszavenni a vezetést. A magyar bajnoki címvédő egy 6-2-es sorozattal ellépett, és bár egyszer még visszakapaszkodott „mínusz egyre” a házigazda, Rodrigo Corrales védéseire alapozva egy 5-1-es sorozattal folytatta a meccset a – második félidőben sokkal pontosabban kézilabdázó – Veszprém. Bár hat perccel a vége előtt még öttel vezettek a bakonyiak, a Füchse némileg váratlanul egy 5-1-es szériával rukkolt elő, és csak azért nem tudott egyenlíteni, mert két másodperccel a vége előtt Lasse Andersson távoli lövését Rodrigo Corrales kivédte.

Nedim Remili 11, Ludovic Fabregas öt góllal, Rodrigo Corrales 17 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mathias Gidsel tízszer, Lasse Anderson hatszor talált be, Dejan Milosavljev ugyancsak 17 védéssel zárt.

A két csapat negyedik egymás elleni tétmérkőzésén egy döntetlen és egy vereség mellett másodszor győzött a Veszprém, amely egy hét múlva a Paris Saint-Germaint fogadja. A Szeged pedig a BL-címvédő Barcelona otthonában folytatja szereplését, ugyancsak jövő csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló,

A csoport: Füchse Berlin (német)–Veszprém HC 31-32 (16-16)

lövések/gólok: 53/31, illetve 60/32

gólok hétméteresből: 3/1, illetve 1/1

kiállítások: 4, illetve 4 perc

korábban:

B csoport: OTP Bank-Pick Szeged–SC Magdeburg (német) 31-29 (17-18)

Elolvasom a cikket