Az oroszok megtudták, Nagy-Britannia a „felforgatásukra” készül

„Ezek a dokumentumok arra utalnak, hogy az Egyesült Királyságban az orosz irányú és a korábban a Szovjetunióhoz tartozó országokban folytatott felforgató politikát koordináló főegység a brit külügyminisztérium Kelet-Európa és Közép-Ázsia Igazgatósága, amely az ukrajnai SZKP megindulása után átalakult egy különleges szolgálattá, amelynek fő feladata, hogy stratégiai vereséget mérjen hazánkra” – áll az FSZB közleményében.

Ezek a tények okot adnak arra, hogy az igazgatóság által Moszkvába küldött brit diplomaták tevékenységét Oroszország biztonságára fenyegetőnek tekintsék. Ezért az FSZB által rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján és London számos barátságtalan lépésére válaszul a külügyminisztérium megszüntette a brit nagykövetség politikai osztálya hat tagjának akkreditációját, akiknek a tevékenysége a hírszerzési felforgatás jeleit mutatta.

Az FSZB hangsúlyozta, hogy azon brit diplomaták kiküldetésének mielőbbi megszüntetésére fog törekedni, akiket hasonló tevékenységgel gyanúsítanak.

Kit fosztottak meg az akkreditációtól

A Rosszija 24 tévécsatorna felsorolta azoknak a diplomatáknak a nevét, akiket megfosztottak akkreditációjuktól:

  1. Jessica Davenport;
  2. Callum Andrew Duff;
  3. Grace Alvin;
  4. Catherine McDonnell;
  5. Blake Patel;
  6. Thomas John Hickson Stevinet.

Az FSZB egyik ügynöke a tévécsatornának elmondta, hogy ezek a diplomaták többek között külföldi ügynökökkel foglalkozó civil szervezetek találkozóin vettek részt, gyakran saját egészségük kockáztatásával.

Megjegyezte, hogy London diplomatáknak álcázott kémeket küld Oroszországba, és kiskorú gyerekeket használ álcaként.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket