Az indiai Rádzsasztán állam Mezőgazdasági és Technológiai Egyetemének szakértői megvizsgálták a kecsketej tápanyag-összetételét, és kiderítették, hogyan hat ez a termék az egészségre – számol be a Sports.kz a Championat.com-ra hivatkozva.
A tanulmány eredményeit az African Journal of Biological Sciences című folyóiratban tették közzé.
A szerzők szerint a kecsketejtermékek egyik fő előnye a gyomor-bélrendszer egészségének javítása. Ez annak köszönhető, hogy az ital probiotikus baktériumokat, könnyen emészthető fehérjéket és zsírokat tartalmaz, amelyek javítják a bélműködést.
Érdekesség, hogy a kecsketej laktózintolerancia esetén is hasznos. Csökkenti a puffadást és a hasi fájdalmat.
Emellett egy aktuális tanulmány szerint a termék a gyulladásos bélbetegségek és az irritábilisbél-szindróma tüneteit is enyhítheti, valamint normalizálja a vércukorszintet, és javítja a bőr és a csontok egészségét.