Ihatnak-e alkoholmentes sört a terhes nők?

Ezek a változások a hormonális háttér következményei, így nem meglepő, ha sok kismama ízlésbeli preferenciái megváltoznak.

Ami korábban tetszett, most undort válthat ki, és fordítva – olyan ételek és italok, amelyeket korábban nem kívántak, kedvencekké válnak.
Mi a helyzet az alkoholmentes sörrel? Lehet-e inni a terhesség alatt és milyen mennyiségben – tette fel a kérdést Olga Rogovets szülész-nőgyógyász.
„A hormonális változások nem jelentenek veszélyt a leendő anyuka és a baba egészségére. Érdemes azonban nem elfelejteni, hogy még az alkoholmentes sör is okozhat terhességi komplikációkat, koraszülést és egyéb problémákat” – mondja az orvos.
Szerinte minden alkohol, ami az anya véráramába kerül, azt a gyermek a köldökzsinóron keresztül kapja meg. Ezért nincs egyetlen olyan sörtípus sem, amely biztonságosnak tekinthető egy nő számára.
Még az „alkoholmentes” címkével ellátott sör is tartalmaz kis százalékban alkoholt. Ezért az egészségügyi szakemberek azt tanácsolják, hogy terhesség alatt kerüljük a sört.

Elolvasom a cikket