Újabb bokszbotrány, nem fizetnek a magyar sportolónak

A nyíregyházi ökölvívó, Kovács Richárd a párizsi olimpia 63,5 kilogrammos súlycsoportjában lett ötödik, a magyar államtól pedig meg is kapta az őt megillető, 15,7 millió forintos olimpiai jutalmat. A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) azonban még nem váltotta be az ígéretét, ugyanis nem fizette ki azt a prémiumot, amely az ötkarikás érmeseknek és pontszerzőknek jár.

„Nem a pénzért tettem Párizsban, amit tettem. A megélhetési költségek nem alacsonyak, ráadásul jelenleg sérült vagyok, mindkét vállam fáj” – nyilatkozta a Borsnak a 26 éves ökölvívó, aki a párizsi játékok előtt szüneteltette tanári munkáját is.

Az IBA évek óta komoly összegekkel támogatja az amatőr versenyeken jól szereplő bokszolókat, ezért Kovács nagyon csalódott, amiért még mindig nem kapta meg az őt megillető prémiumot.

„A párizsi ötödik helyezésemért ígért prémiumból, a tízezer dollárból (3,6 millió forint) eddig nem láttam semmit.

Ami némileg meglepő, hiszen az IBA-vezetés szavahihető. De elakadt valahol az idei belgrádi Európa-bajnoki bronzérmemért a tőlük nekem járó 5000 dollárom (1,8 millió forint) is” – tette hozzá Kovács, akinek így több mint ötmillió forinttal tartozik a nemzetközi szövetség.

Elolvasom a cikket