Ezek a migrént kiváltó élelmiszerek a szakember szerint

A migrén általában 20 éves kor előtt alakul ki, és inkább önálló betegség, mint egy másik probléma megnyilvánulása. Ahogy azonban sokan öregszenek, a rohamok csökkenni kezdenek – írta meg a Pravda.

Természetesen továbbra is fontos a szakemberekhez való beutalás, de az emberek saját maguk is ki tudják küszöbölni a migrén egyes kiváltó tényezőit. Ezt Elena Baranova, az oroszországi FMBA Szövetségi Agy- és Idegtechnológiai Központjának funkcionális diagnosztikai osztályának vezetője mondta el a kp.ru-nak adott interjújában.

„Ez a betegség a migrénre hajlamos emberek agyműködésének sajátosságaival függ össze. Ők érzékenyebbek a szervezet hormonális átrendeződésére, az időjárási viszonyok változásaira, a stresszre, az alvászavarra (és mind az alváshiány, mind annak túlburjánzása irányába)” – mondta a szakember.

A neurológus szerint a migrén veszélyes kiváltói bizonyos élelmiszerek, például a csokoládé, a citrusfélék, a füstölt és konzervipari termékek. Emellett az alkohol is veszélyt jelent. A szakértő hozzátette, hogy ezek fogyasztásának szabályozása segít csökkenteni a migrénes rohamok esélyét.

Elolvasom a cikket