Vitályos Eszter: Zala mindig élen járt az ország előremozdításában

MH/MTI
2024. szeptember 14. szombat. 22:52

Vitályos Eszter a vármegye napján tartott ünnepi közgyűlés keretében idézte fel, hogy a zalai születésű Deák Ferenc vezetésével 1845-ben 224 önkéntes adózó jelentkezett a közteherviselés megvalósításának ügyéhez kapcsolódva.

A mostani ünnepi alkalomból kitüntetetteket méltatva azt mondta: az élet számtalan területéről érkeztek, olyan területekről, amelyek kormányzati szempontból is kiemelten kezeltek. Ezt bizonyítja az orvosok, ápolók, tanárok béremelése, a szerteágazó sporttámogatások, a sportos életmódra ösztönzés, a nemzetiségeink támogatása, valamint vállalkozók, elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások erősítése.

A közös jövő tervezése kapcsán szintén Deákot idézte, aki másfélszáz évvel ezelőtt már megfogalmazta, hogy „a jövő áldozatokat fog kérni”. Addig azonban nincs miért aggódnunk, amíg vannak olyanok, akik személyes boldogulásuknál is fontosabbnak tartják hazájuk, szülőföldjük boldogulását – hangoztatta Vitályos Eszter.

Pál Attila (Fidesz-KDNP), a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy Zalában már láthatóak az újraiparosítás eredményei, a megépült vagy megvalósuló high-tech beruházások növelik a foglalkoztatottságot, és beszállítóik révén erősítik a mikro- és kisvállalkozások pozícióját. A kormány vállalkozásokat segítő gazdaságpolitikája és a vármegyei kezdeményezések a jövőben is hatékonynak bizonyulnak – fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy Zala sikerének alapja az összefogás, a munka iránti alázat és a családokon alapuló közösségi élmény. A vármegye elemi érdeke, hogy a gyerekek itt szülessenek meg, itt tanuljanak és itt alapítsanak családot – fogalmazott a közgyűlés elnöke.

A vármegye napján tartott ünnepi ülés keretében kilenc embert díjazott a közgyűlés, egyebek mellett közigazgatási, pedagógiai, egészségügyi, sport vagy kulturális területen végzett tevékenységéért, vállalkozóként vagy civil szervezetben betöltött szerepéért.

Elolvasom a cikket