A kitartás ünnepe volt a Balatonfondo

MH/MTI
2024. szeptember 14. szombat. 23:12

A szervezők tájékoztatása szerint a második alkalommal megtartott viadal igazi bringás ünneppé vált a Balaton partján és a Balaton-felvidéken. Az extrém hideg ellenére közel ezren gyűltek össze, hogy az időjárás mellett a különböző távokkal is megküzdjenek.

„Ez a nap ismét bebizonyította, hogy a kerékpársport egyre nagyobb népszerűségre tett szert Magyarországon az elmúlt évek során. A versenyzők kitartása és teljesítménye mindannyiunkat inspirál, hiszen mindannyian sikeresen, és ami fő: balesetmentesen értek célba” – fogalmazott Schneller Domonkos, az esemény fővédnöke, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, aki maga is részt vett a versenyen.

Az olimpiai negyedik Valter Attila nagyköveti szerepkörben vett részt az eseményen, szerinte az év első igazán hideg versenyén, ilyen zord időjárási körülmények között ilyen kitartással végigmenni hatalmas teljesítmény.

„Az amatőr versenyzők mellett a fiatalok eredményeit is érdemes figyelemmel kísérni, hiszen sokuknak a profi pályafutás is kilátásba kerülhet. A verseny végét követően feltámadó erős szél igazolta a szervezők döntését, miszerint a hosszú, szélnek kitett szakaszokat is érintő hosszabb helyett végül csak a mediofondo táv került megrendezésre. Így volt biztonságos” – tette hozzá Valter.

Elolvasom a cikket