Egy titkos celeb-droghálózat áldozatául eshetett Matthew Perry

Sajtóértesülések szerint az orvosokra különösen súlyos, akár tíz évig terjedő börtönbüntetés vár, mivel állítólag minden szükségesség nélkül adták be Perrynek a rendkívül veszélyes altatószert. A TMZ celebportál beszámolója szerint azonban a két megvádolt orvos csak a csúcsa lehet egy hatalmas jéghegynek Hollywoodban. A beszámoló szerint bűnöző orvosok egész hálózata létezik, akik gazdag hírességeket látnak el gyógyszerekkel Los Angelesben. A portál egy dokumentumfilmben azt állítja, hogy a két megvádolt orvos esete tehát nem egyedi, hanem csupán „egy kifinomult, titkos celeb-droghálózat része”.

A „TMZ Investigates Matthew Perry and the Secret Celebrity Drug Ring” című teljes dokumentumfilmet szeptember 16-án, hétfőn sugározza a Fox csatorna. Többek között olyan sztárok is megszólalnak, mint Kelly Osbourne, akik nyíltan beszélnek azokról az orvosokról, akik fizetésért cserébe recepteket állítanak ki a drogfüggő hírességeknek. Milliókat érő üzletről van szó. A „Jackass” sztárja és volt drogos Brandon Novak is pontosan ezt a megközelítést erősíti meg. Ő maga is kapott már gyógyszert pénzért az orvosok rendelőiben. Ráadásul rehabilitációs központok is részt vesznek ebben a hálózatban.

Perry évekkel a halála előtt nyíltan beszélt függőségi problémáiról, és 2022-ben megjelent memoárjaiban részletesen írt róluk. Már 18 éves korában alkoholfüggő volt, később pedig tablettátkat fogyasztott, többek között oxikodont és Xanaxot. Már az 1990-es években súlyos egészségügyi problémákkal küzdött emiatt, és összesen 14 műtéten kellett átesnie. Többek között a hasnyálmirigyét és a beleit operálták meg.

A mélyponton, a Jóbarátok című sikersorozat 2003-as befejezése után, naponta akár 55 opioidtablettát is lenyelt. Összesen 64 rehabilitációs programon, 15 elvonón ment keresztül, volt pszichiátriai osztályon, és mintegy 6000 Anonim Alkoholisták találkozón vett részt. Ennek ellenére az elmúlt években, legalábbis a nyilvánosság előtt, tisztának tűnt. Csak a halála után derült ki, hogy ez nyilvánvalóan nem volt igaz: Az ügyészség szerint 2023 szeptemberében megkérte asszisztensét, hogy szerezzen neki ketamint. Az asszisztens egy interjúban azt állította, hogy Perry a halála előtt naponta hatszor-nyolcszor adott be magának a szerből.

Elolvasom a cikket