Mi mindennel lehet gyilkosságot elkövetni?

Fegyver, kés, bicska, baseball ütő. Ezek az elkövetési tárgyak mindenki számára ismertek. Azonban vannak olyan eszközök, amikről biztos nem jutna eszünkbe, hogy gyilkolni is lehet velük.

Az Aranyhaj óta tudjuk, hogy a serpenyő nagyon veszélyes tárgy lehet. 2019-ben egy nyelvtanár megkötözte, serpenyővel agyonverte, szőnyegbe csavarta, végül egy bútorokkal eltorlaszolt szobában elrejtette 76 éves édesanyját. A férfi egy panzióban bujkált, ott fogták el. A letartóztatási tárgyalásán is fennhangon ismertette a jogait az operatőrrel. A férfit mentális problémái miatt az igazságügyi megfigyelőbe szállították. Megrázó riport következik.

Brutális kegyetlenséggel végezte ki saját anyját egy mohácsi tanár 2010-ben. Ütötte-verte mindennel ami a keze ügyébe került. Az asszony hiába kiabált segítségért, leragasztotta a száját és folytatta a bántalmazását. Előbb konyhai serpenyőkkel, később húsklopfolóval bántalmazta, de meg is szurkálta. Az asszony halálához végül az vezetett, hogy agyonnyomta egy asztallal.

2013-ban egy 61 éves tokiói nő saját bevallása szerint legalább tucatszor verte fejbe egy nagyobb fajta teáscsészével 71 éves férjét, a jokohamai egyetem tiszteletbeli professzorát, miután megtudta, hogy az megcsalja egy másik nővel. A férfit kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani.

Szeptember elején egy kenyérsütő lapáttal többször fejbe vert egy vásárlót az egyik pincér egy coloradoi gyorsétteremben, amikor a vevő bántalmazni kezdte az alkalmazottakat és a többi vásárlót. Az elkövető ebben az esetben túlélte.

Felesége és két unokája meggyilkolásáért, és a lánya elleni gyilkossági kísérletért töltötte életfogytig tartó büntetését az a 79 éves ausztrál férfi, aki egy szendvicssütővel verte agyon 71 éves cellatársát.

Három éve született ítélet abban a gyilkosságban, ahol seprűvel agyonverte és legalább 50-szer ököllel megütötte élettársát egy kazincbarcikai férfi azért, mert a nő megcsalta és napokig nem ment haza. A nő holttestére lánya talált rá vérbefagyva. Az elkövető sosem szabadulhat a börtönből.

Magyarcsernyei házában egy nyújtófával verte agyon a hetvennégy éves szomszédját egy elkövető. Sajtóértesülések szerint az áldozat a fején és a mellkasán szenvedett súlyos sérüléseket, amelyekbe bele is halt.

Egy férfi 2024. augusztus 15-én az esti órákban ajaki lakásukban szóváltásba keveredett az édesapjával, mely során egy 80 cm hosszúságú széklábbal többször fejen ütötte őt. Az ittas állapotban lévő édesapa az ütések során olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette.

Pár éve Csepelen egy 54 éves nő és egy 33 éves társa a nő korábbi élettársát bántalmazta egy borosüveggel, aki életét vesztette.

2009-ben egy vita hevében verte agyon ismerősét gereblyével egy nő Balástyán. Az 54 éves nő a fákat metszette háza előtt, amikor vitába keveredett az odaérkező 49 éves férfival. A vita tettlegességig fajult, melynek során az asszony utcabeli ismerősét egy gereblyével többször fejbe ütötte. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Augusztus közepén halált okozó testi sértés miatt vették őrizetbe azt a spanyol férfit, aki kapával támadt rá szomszédjára, és olyan súlyosan megsebesítette a brit férfit, hogy az a kórházban belehalt sérüléseibe. Az áldozat bűne annyi volt csupán, hogy az elkövető szerint rossz helyen sétáltatta kutyáját.

2010-ben Romániában egy biciklipumpával mért halálos ütéseket bátyja fejére egy férfi, aki kikezdett feleségével.

Több, mint húsz év után kegyetlen gyilkossággal ért véget egy csongrádi párkapcsolat. A házaspár szakított, a nő újra szerelmes lett, de exe ezt nem fogadta el. Egy utolsó veszekedés után a férj a járókelők szeme láttára egy kézi súlyzó rúdjával és a fémsúlyzóval fejbe verte az asszonyt az utcán. Ezután a Kiskunfélegyháza felé vezető, 451. számú főúton fehér színű, Ford típusú személygépkocsijával szándékosan kamionnak hajtott. A vállalkozó szörnyethalt, két leány gyermek maradt utána árván.

A Szombathelyi Törvényszék két éve ítélte el azt a 74 éves nőt, aki felmosónyéllel és bottal addig ütlegelte súlyosan beteg házastársát, amíg a férfi bele nem halt sérüléseibe. A vádlott legalább 32 alkalommal megütötte az otthonukban ágyban fekvő, egészségi állapota miatt védekezésre képtelen 81 éves házastársát, aki hosszan tartó, nagy fájdalommal járó durva bántalmazást szenvedett el a sérülések miatt bekövetkezett haláláig.

Két éve nyáron egy munkásszállón történt szóváltás után a férfi lakótársát annak saját mankójával verte agyon.

2021 nyarán egy férfi addig bántalmazta egy fém cipőkanállal a fején és az arcán szomszédját, míg az rövid időn belül életét vesztette.

Egy dunaharaszti férfi derékszíjjal és fakanállal verte agyon fiát.

Elolvasom a cikket