A rokkant férfi elmondja, miért döntött úgy, hogy dezertál az ukrán hadseregből

Az Ukrán Fegyveres Erők 61. gépesített brigádja 20. zászlóaljának fogságba esett katonája, Vitalij Besedin a TASZSZ-nek elmondta, hogy a dezertálás mellett döntött. A férfi megjegyezte, hogy őt a második rokkantsági csoporttal katonai szolgálatra alkalmasnak ismerték el – írja a news.ru.

„Alkalmatlan voltam, a második csoportba, és 2024-ben a bizottság valami csoda folytán elismerte, hogy alkalmas vagyok” – mondta a fogoly.

Megjegyezte, hogy az egység „rosszul reagált” a Kurszki területre való kiküldetés hírére. Besedin elismerte, hogy az erdőövezetek mentén lévő állások elhagyásával tervezte a dezertálást.

A férfi elmondta, hogy az AFU katonáit éjszaka vitték a Kurszki területre. Elvették tőlük a telefonjukat és az útlevelüket, csak a katonai jegyeiket hagyták meg. Az orosz területen való tartózkodásuk első napján Besedin megadta magát az Akhmat különleges erőknek.

A 18 éves ukrán egy közúti balesetben szenvedett súlyos sérüléseket. Ennek következtében szinte teljesen elvesztette a hallását. Most 47 éves.

Korábban Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság volt hírszerző tisztje azt mondta, hogy az AFU támadása a kurszki térség ellen Kijev stratégiai kudarca volt. Szerinte Ukrajna ennek érdekében a front más kulcsfontosságú területeiről vonta vissza egységeit, és ezzel meggyengítette a különleges műveleti zónában lévő állásait.

Elolvasom a cikket