Peszkov: A Trump-merénylő kijevi kapcsolatai miatt fájhat az amerikaiak feje

A Donald Trump volt elnök, jelenlegi elnökjelölt elleni merényletkísérlet gyanúsítottja és az ukrán fegyveres erők közötti kapcsolatokról szóló jelentések fejfájást okoznak az amerikai hírszerző szolgálatoknak – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő, számol be a News.ru.

„Itt nem nekünk, hanem az amerikai titkosszolgálatoknak kellene gondolkodniuk. Ha valaki a tűzzel játszik, annak mindig következményei vannak. Ez mindenekelőtt az amerikai hírszerző szolgálatoknak kellene hogy nagy gondot és fejfájást okozzon” – mondta Peszkov.

Korábban arról számoltak be, hogy a Trump elleni merényletkísérlet gyanúsítottja, Ryan Wesley Routh csatlakozik az AFU-hoz, és „meghal Kijevért”. Az amerikai média szerint az 58 éves amerikai felhívást tett közzé, amelyben külföldieknek címezve arra kérte őket, hogy csatlakozzanak az ukrán hadsereghez.

Routh Trump elleni merénylete volt a második, erről Marjorie Taylor-Green amerikai kongresszusi képviselőnő számolt be. Pontosította, hogy a politikus biztonságban van és sértetlen. Az első merénylet a Fehér Ház volt vezetője ellen július 14-én történt Pennsylvaniában. A lövöldöző a húszéves Thomas Matthew Crooks volt, ő egy AR–15-ös puskával nyitott tüzet. Az egyik golyó súrolta az elnökjelölt fülét. Egy halálos áldozatról számoltak be.

Elolvasom a cikket