Már a fiatalok körében is elterjedt a banyatank

Praktikus, hiszen nem kell cipekedni, sok minden elfér benne, könnyű vele közlekedni, így érthető, hogy egyre több fiatal dönt úgy, hogy gurulós kocsival viszi haza egy-egy nagyobb bevásárlás után az élelmiszereket és a vegyi árukat.

És mert divat, már mindenféle színekben és mintákban kaphatók, így ha vásárolni szeretne egy vagányabb darabot, nem lesz nehéz dolga: biztosan könnyen talál majd olyat, amelyik tetszésére lesz. És hogy ezenkívül mire figyeljen még? A Metropol cikkéből szemezgettünk.

Legyen rajta csapágy

Ellenőrizze, hogy a kerekek jól gurulnak-e! Válasszon csapágyas kereket, mivel ezek könnyebben forognak, így stabilabban gurul. A gumival bevont kerekek csendesebbek és könnyebben kezelhetőek, míg a műanyagok keményebbek és zajosabbak lehetnek.

Tudjon „lépcsőzni”

Ha lépcsőkön is közlekedik, a hatkerekű bevásárlókocsik nagyon praktikusak. Ezek a speciális, lépcsőjáró modellek mindkét oldalon három gördülő kerékkel rendelkeznek, amelyek kialakításuknak köszönhetően megkönnyítik a lépcsőzést, így nem szükséges felemelni a kocsit.

Legyen könnyű

Úgy számoljon, hogy a táskák súlya általában két és öt kiló között változik, amely a váz és a táska anyagától, valamint a kerekek nagyságától is függ. Különösen ha tömegközlekedik vele, vagy az autó csomagtartójába szeretné betenni, érdemes könnyített súlyú vázúakat választani, hiszen nem mindegy, hány kilót emelget.

Tudjon fékezni

Mindenképpen olyan modellt válasszon, amely kitámasztóval rendelkezik, így stabilan megáll. Léteznek olyan kocsik is, amelyeket menet közben egy kar segítségével le lehet fékezni, amely különösen hasznos lehet, ha meredekebb úton kell sétálnia a boltból haza.

Bírja el a bőröndöt is

Szerencsére a legtöbb modellről könnyen eltávolítható a táska, így a huzatot egyszerűen kimoshatja. Ha gyakran utazik, válasszon olyan modellt, amelynek mélyebb az ülőkerésze, így bőröndöket és táskákat is szállíthat rajta.

Elolvasom a cikket