Nem javasolt vonattal Csehországba vagy azon túlra utazni

MH/MTI
2024. szeptember 16. hétfő. 17:53

A cseh vasút tájékoztatása szerint a heves esőzések és árvizek miatt több vonalon is fennakadások vannak a vasúti forgalomban, ezért azt javasolják az utasoknak, hogy ne utazzanak vonattal Csehországba, vagy azon túlra az országon át – közölte a Mávinform hétfő délután az MTI-vel.

A vasúttársaság honlapján is elérhető közlemény szerint a Magyarország–Csehország, Lengyelország, Németország között közlekedő nemzetközi vonatok közlekedésében több korlátozás is életbe lépett.

A Báthory EuroCity mindkét járata csak Budapest és Hranice na Moravě között közlekedik, hétfőn és kedden éjszaka a Metropol EuroNight csak Budapest és Breclav között jár, a Varsó–Budapest és Berlin–Budapest közvetlen kocsik csütörtökig nem közlekednek, viszont a Hungária EuroCity járatai Budapest és Berlin között mindkét irányban korlátozás nélkül járnak – tájékoztattak.

A hétfőig megvásárolt és erre a hétre szóló jegyek jővő hétfőig használhatók fel, a későbbi utazást tervezők számára pedig a meglévő menetjegyüket kezelési költség nélkül térítik vissza vagy cserélik ki a vasúttársaságok. A cseh vasút a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít, így a fenti időszakban bármelyik Csehországot érintő járattal lehet utazni érvényes menetjeggyel, járathoz kötöttség nélkül. Amennyiben másik vonatot választanak, úgy új helyjegyet kell váltani, amit díjmenetesen állítanak ki – ismertették.

Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is – áll a vasúttársaság közleményében.

Elolvasom a cikket