Három jó ok arra, hogy ne keverjük a teát tejjel

Sokak számára a tejes tea ugyanolyan klasszikus, mint a tejes kávé. Azonban, bár a szakértők nem ítélik el a második italt, az elsővel kapcsolatban sok kérdésük van – írja az edimdoma.ru.

A németországi Charite Orvosi Központ kutatói közzétették annak a tudományos munkának az eredményeit, amelynek segítségével sikerült megállapítani, hogy a tejet tartalmazó tea milyen veszélyt jelenthet az emberi szervezetre – számol be az edimdoma.ru.

A kísérlet során a résztvevők különböző tejjel kevert teát fogyasztottak, általános állapotukat pedig szakértők értékelték.

Kiderült, hogy az ital lassítja az emésztést, zavarja a normális veseműködést és negatívan befolyásolja a vérnyomást. A tejes tea fogyasztása következtében fejfájást, alvás után sem múló fáradtságérzetet, valamint vesekövet és túlsúlyt okozhat.

Az ital rajongói szakértők azt javasolták, hogy ha nem is zárjuk ki az italok kombinációját az étrendből, de legalább a megfelelő arányban használjuk őket. Tehát elég a teát 1-2 evőkanál tejjel hígítani. De természetesen jobb, ha külön-külön isszuk a termékeket – így hasznosabbak lesznek.

Elolvasom a cikket