Ezeket ételeket kell enni ősszel

A szakértő szerint szeptemberben továbbra is fogyaszthatunk dinnyét és görögdinnyét, cukkinit, padlizsánt, és hozzá tököt, paprikát, körtét, nektarint, almát és szilvát. Októberben a topinambur, a csipkebogyó, a tőzegáfonya és a kálmos kerüljön be az étrendbe, novemberben pedig a gránátalma, a datolyaszilva, a narancs, a mandarin és a grapefruit – számol be a vm.ru.

Célszerű továbbá helyi, szezonális termékeket fogyasztani, mivel ezek egészségesebbek és hamarabb kerülnek a boltok polcaira. A táplálkozás szezonalitásának figyelembe vétele segít az étrend változatosabbá és teljesebbé tételében – mondta az orvos a Passion portálnak adott interjújában.

Eljött az ősz, és bár még nem hisszük, hamarosan jön a hideg idő. Velük együtt jön a fertőzések szezonja, amelyek különösen érzékenyek a legyengült immunitású emberekre. Hogyan lehet felkészülni erre az időszakra? „Erősítsük meg az immunrendszert” – véli az orvos. Az immunitás erősítése érdekében követni kell az étrendet – változatosnak és táplálkozással telinek kell lennie.

Elolvasom a cikket