Ez a kellemes tevékenység lassítja az öregedést

A vizsgálatról ismert információk

„Az öregedés mint folyamat, visszafordíthatatlan. Bár megállítani nem lehet, de lassítani igen” – jelentette Fanli Hu filozófiaprofesszor.

A tudóscsoport megállapította, hogy az utazás pozitív fizikai és mentális egészségügyi hatásai, mint például a testmozgás és a relaxáció, valóban segítenek a szervezetnek lelassítani az öregedés jeleit.

Az aktív utazás, mint például a túrázás vagy az úszás, mozgásra ösztönzi az embereket, és a testmozgás számos, jól ismert előnyét élvezhetik.

„A turizmus nem csak kikapcsolódást jelent. Hozzájárulhat az emberek fizikai és mentális egészségéhez is” – mondta Hu professzor.

Egyszerűen fogalmazva, a pozitív élmények javíthatják az egészséget.

Tanulmányukkal kapcsolatban a szakértők megállapították, hogy „az utazásterápia újszerű egészségügyi beavatkozás lehet”.

A kutatás egy olyan időszakban történt, amikor a felnőttek minden eddiginél jobban aggódtak az öregedés miatt, és az emberek egyre többször foglaltak wellnessutakat.

A nők csaknem fele (47 százalék) azt mondja, hogy az öregedés stresszt okoz neki – leginkább az ezredfordulósok (57 százalék) és a Z generáció (56 százalék). Eközben egyes férfiak extrém módon igyekeznek lelassítani az öregedési folyamatot.

Tehát ahelyett, hogy a következő botox- vagy őssejtinjekciót terveznénk, inkább utazzunk. Ki, hová szeret. Tengerpartra, a hegyekbe, egy a lényeg, csomagoljunk, és utazzunk.

Elolvasom a cikket