Együnk hetente kétszer halat

Elmondjuk, milyen előnyei vannak a halkonzerveknek, hogyan hat a termék az egészségünkre.

Az orvosok szerint tényleg hasznos a halkonzerv

A halkonzervek ideális terméknek számítanak, mert nem kell őket megfőzni, csak ki kell nyitni, és máris élvezhetjük a finom halat. Ráadásul az ilyen ételek egy csomó olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyek rendkívül szükségesek szervezetünk egészségéhez. És a halak jótékony tulajdonságai nem vesznek el a feldolgozás során.

Az élelmiszer-biztonsági szakértők állítják, hogy a hal sütés vagy sütés után is megőrzi az összes vitamint, zsírt és ásványi anyagot. A lényeg a megfelelő tartósítás, a termék előállítási technológiájának megsértése nélkül.

A táplálkozási szakemberek mindenképpen javasolják, hogy a halkonzerveket is illesszük be az étrendünkbe. Egy ilyen termék ugyanis minden szükséges tápanyagot tartalmaz, amely ahhoz szükséges, hogy kiváló fizikai állapotban tartsa magát. A halkonzervek különösen fontos B- és D-vitaminokat, valamint vasat, jódot és kalciumot is tartalmaznak.

Milyen típusú halkonzervek a legjobbak és leghasznosabbak?

A szardíniát mindenkinek ajánlják az orvosok, aki egészséges szívre és a „rossz” koleszterinszint csökkentésére törekszik. Ez a termék gyakorlatilag higanymentes, kalciumban, B-, D-, E- és A-vitaminban gazdag, emellett hasznos, többszörösen telítetlen omega–3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek számos betegségtől védik szervezetünket.

A hering nem rosszabb a szardíniánál, sok hasznos mikroelemet is tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára. Ez a fajta konzerv is tartalmaz antioxidáns vegyületeket, amelyek a rákot okozó szabad gyökök ellen védenek.

A lazac még konzerv formájában sem veszíti el jótékony tulajdonságait. A termék B12- és D-vitamint, többszörösen telítetlen omega–3 zsírsavakat tartalmaz. Ezek a mikrotápanyagok csökkenthetik a vérnyomást, a „rossz” koleszterin szintjét, csökkenthetik a vérrögök kialakulásának kockázatát, és növelhetik az immunitást.

A táplálkozási szakemberek mindenkinek, aki gyorsan és biztonságosan szeretne lefogyni, tőkehalat javasolnak. Hiszen a halkonzerv konzervenként mindössze 89 kcal-t tartalmaz.

A tudósok tanulmányt végeztek, és megállapították, hogy a tonhal sokkal több fehérjét tartalmaz, mint más típusú halak vagy tenger gyümölcsei. Igazi szuperélelmiszernek tekinthető az egészségünk szempontjából.

A makrélakonzerv magas zsírsav-, B- és D-vitamin-tartalommal rendelkezik, amely támogatja a szív és az érrendszer egészségét. Az orvosok azt javasolják, hogy az atlanti-óceáni vagy csendes-óceáni halból készült terméket válasszunk, mivel ez tartalmazza a legkevesebb higanyt.

Mérete ellenére a szardella nagy hatással van az egészségünkre. Mindezt vitamin-, antioxidáns- és omega–3 zsírsavtartalmának köszönheti. Ezek a jótékony anyagok képesek megvédeni testünk sejtjeit a károsodástól, a korai öregedéstől és a stressztől, megelőzve a szív-, érrendszeri és agyi betegségeket.

Elolvasom a cikket