Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A honvédek 12 helyszínen vannak jelen + VIDEÓ!

MH/MTI
2024. szeptember 17. kedd. 23:23
Frissítve: 2024. szeptember 17. 23:46

Az egyenruhások Mosonmagyaróváron, Neszmélyen, Esztergomban, Pilismaróton, Szobon, Zebegényben, Kismaroson, Verőcén, Vácon, Dunabogdányban, Leányfalun és Szentendrén, valamint Budakalászon voltak jelen.

„A folyamat tervezetten, higgadtan, nyugodtan zajlik” – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: a vízügy és a területi védelmi bizottságok igényei alapján jelenik meg a honvédség a meghatározott helyeken, általában ott, ahol a legnagyobb a baj, és tervszerűen látják el a feladatukat.

A keddi napon a gátakon megjelent a Ludovika zászlóalj is, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katonai szakon végző diákjai – tette hozzá a miniszter. Elmondta, hogy igénybe vették a H145-ös helikoptert is, amely légi felvételeket készített, az ár lefolyását vizsgálja és segítséget nyújt felderítőként a feladat pontos elvégzéséhez.

Objektum doboz

A honvédelmi miniszter utasítást adott arra is, hogy csoportosítsák át a PTSZ-M lánctalpas kétéltű járműveket arra az esetre, ha valahol átszakad a gát, és szükség lesz ilyen járművek igénybevételére.

Elolvasom a cikket