A Fehérváré a Jégkorong Szuperkupa

MH/MTI
2024. szeptember 18. szerda. 7:55

A két csapat ebben az idényben még nem nyert tétmérkőzést: a Volán mind a négy Bajnokok Ligája-összecsapását elveszítette, míg a zöld-fehérek két vereséggel indultak az Erste Ligában.

Kimaradt emberelőnyök után egy késleltetett kiállítás alatt az FTC szerzett vezetést az első harmad derekán, azonban hatalmas védelmi hiba után Brown egyenlített. Közvetlenül a szünet előtt Arany előbb visszavetődve védett hatalmasat botoskesztyűvel, majd elfekve maszkkal, így maradt az 1-1.

A fordulás után viszont csupán 34 másodperc telt el, amikor az emberhátrányban lévő hazaiak megugrottak, és Hári kapásból betalált. Ebben a szakaszban már sokkal aktívabb volt a Volán, és Arany tartotta a lelket a fővárosiakban.

A záró játékrész elején a fehérvári Sebők emelt a kapuba, ám túlságosan magasra tartott bottal ért a pakkhoz, így érvénytelenítették a találatot. A 45. percben a szerencse mégis a hazaiak mellé állt, Erdély középre adásánál a védő Seregély korcsolyájáról pattant a korong a ferencvárosi kapuba. Nem adta fel a vendéggárda, az 54. percben Helgesen vágta be a lecsorgó korongot, de egyenlíteni végül nem sikerült a fővárosi csapatnak.

Audi Hungaria Szuperkupa: Hydro Fehérvár AV19 – FTC-Telekom 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

gól: Brown (15.), Hári (21.), Erdély (45.), illetve Tyni (11.), Helgesen (54.)

Elolvasom a cikket