Trump: Együtt kell működni Oroszországgal és Kínával

A TASZSZ által idézett politikus szerint jó kapcsolatokat ápol mindkét ország vezetőjével, Vlagyimir Putyinnal és Hszi Csin-pinggel.

„Kínával jó üzletet kötni, csak tisztességes feltételekre van szükség. Oroszországnak nagyon sok ásványkincse van. Nagyszerű üzleteket köthetünk, és mindenki boldog lesz” – mondta Trump.

Korábban Andrej Kolesnik, az Állami Duma védelmi bizottságának tagja azt mondta, hogy Trump barátságot hirdetett Oroszországgal, ha megnyeri a választást, de nem biztos, hogy betartja ígéretét. A képviselő szerint Trump a legtöbb szankciót Oroszország ellen vezette be.

Ezt megelőzően Fareed Zakaria elemző azt mondta, hogy az ukránok attól tartanak, hogy a nyugati támogatás megszűnik, amennyiben Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást. Szerinte Joe Biden elnök adminisztrációjának fel kellene ismernie annak lehetőségét, hogy az Ukrajnának nyújtott következő négy hónapos támogatás az utolsó lehet. Az elemző megjegyezte, hogy a Kurszki területé AFU-megszállása nem változtatta meg alapvetően a konfliktus alapvető dinamikáját, és ezt az ukránok is belátják.

Elolvasom a cikket