Hány almát ehet meg naponta anélkül, hogy károsítaná egészségét?

Mint a szakértő megjegyezte, az almafákat gyakran kezelik növényvédő szerekkel, amelyek maradványai lenyelhetők. Ezért azt tanácsolta, hogy bio gyümölcsöt vásároljunk és fogyasztás előtt mossuk vagy hámozzuk meg őket.

Az alma emellett sok fruktózt is tartalmaz, ami megemelheti a vércukorszintet. Ez azt jelenti, hogy a cukorbetegeknek és az anyagcserezavarokra hajlamosaknak óvatosnak kell lenniük.

Az alma fogyasztása allergiás rohamot válthat ki a gyümölcsben található egyes fehérjék miatt. A rengeteg rost szintén negatív következményekkel jár, ha túlzásba esnek ezekkel a gyümölcsökkel.

A szakértő elmondta, hogy a napi gyümölcsfogyasztás mennyiségét befolyásolja az általános egészségi állapot és a szervezet egyéni jellemzői, de átlagosan napi egy-két gyümölcs fogyasztható.

A cukorbetegek és a károsodott anyagcserével rendelkezők számára jobb, ha a nap első felében legfeljebb egy almát fogyasztanak. Gyermekeknek a táplálkozási szakember napi egy gyümölcsöt javasol, több adagra elosztva.

Ezen kívül a szakértő azt tanácsolta, hogy ezeket a gyümölcsöket reggeli után vagy ebéd előtti nassolnivalóként fogyasszák. Kompótokban, péksüteményekben, desszertekben, sütve és zabkásához adva is felhasználhatók.

Elolvasom a cikket