Életveszélyes is lehet, ha valaki az árvíz közelében szelfizik

Nagy veszélynek teszi ki magát az, aki az áradó Duna partján, a töltéseken fotókat, videókat készít a 15 perc hírnév miatt. Erre a szakemberek is felhívták a figyelmet – írja a Mandiner.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy ha az amúgy is nagy terhelésnek kitett töltéseken sokan sétálnak, akkor az átázott talaj megrogyhat, amely súlyos következményekkel járhat. A szóvivő friss helyzetjelentést is adott az árvízről. Eszerint Budapesten továbbra is szombatra várják a tetőzést, 850 centiméteres magasság mellett.

Hozzátette azt is, hogy a dunai gátakon egyedül Vámosszabadinál észleltek szivárgást a töltésen, a szakemberek azonban megoldották a helyzetet. Siklós Gabriella szerint félreértés, hogy az áradás második hullámára is számítani lehet a Dunán. Az viszont tény, hogy a napsütéses időjárás miatt Ausztriában megindult a hóolvadás, a nagy tömegű víz pedig a Dunába kerül, amely elnyújthatja majd az apadás idejét. Ez azonban nem jelent második hullámot.

Elolvasom a cikket