Zaharova: A Nyugat felhasználja és manipulálja a terrorizmus elleni küzdelem témáját

„Ahelyett, hogy egyesítené erőfeszítéseit a terrorizmus elleni küzdelemben, a Nyugat manipulálja ezt a témát, felhasználja” – mondta Zaharova.

Megjegyezte, hogy a nyugati országok az elmúlt években blokkolták a nemzetközi terrortámadásokkal kapcsolatos vizsgálatokat. A diplomata szerint a Nyugat kapcsolata „számos, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában létrehozott és megjelent terrorszervezettel” már történelmileg bizonyított.
Korábban Marija Zaharova azt mondta, hogy ki kell vizsgálni a libanoni csipogók felrobbantását. A diplomata szerint a szakemberekre vár a történtek minősítése.

A csipogók felrobbantása szeptember 17-én történt Libanon különböző régióiban. Az ország egészségügyi minisztere, Firas Abyad elmondta, hogy tizenegy ember meghalt, és a készülékek négyezer felhasználója megsérült.

Az Al Jazeera tévécsatorna az ország biztonsági szolgálatainak egyik forrását idézte, aki szerint a csipogók húsz gramm robbanóanyaggal voltak megtöltve. A libanoni biztonsági szolgálatok vizsgálják, hogyan aktiválták. A The New York Times szerint a csipogók hangot adtak ki, mielőtt felrobbantak. A jel hatására sokan az arcukhoz tartották a készülékeket, amely megmagyarázza a sérülések jellegét.

Elolvasom a cikket