Ez a szer lerobbantja a makacs foltokat a vécéről

A csaptelepeken, a zuhanykabin oldalán és a zuhanyfejen, illetve a lefolyónál is küzdünk a vízkővel, ám míg ezeken a helyeken rendszerint fehér foltokként jelenik meg a probléma, a vécécsészében barna elszíneződés formájában találkozhatunk vele. Úgy tűnik, mintha nem lenne rendesen takarítva a vécé, pedig az elszíneződés nem a koszt jelzi. A barna színt a vízben található különféle ásványi anyagok (például a vas és a magnézium) okozzák, amelyek folyamatosan lerakódnak a vécécsésze alján, ahol áll a víz.

Hogyan távolítsuk el?

A barna vízkövet csak erős vízkőoldó segítségével lehet eltünteni, a szokásos tisztítószerek itt hatástalanok. A leghatékonyabban citromsavval tudjuk eltávolítani. Ez az egyszerű, természetes tisztítószer a drogériákban és bioboltokban por és folyadék formájában is kapható, mindkettő tökéletes arra, hogy eltüntessük a barna foltokat a vécéből.

Első lépésként alaposan takarítsuk ki a vécécsészét, majd húzzuk le. Ezután öntsünk akár egyflakonnyi citromsavat a vécébe, vagy szórjunk bele több kanállal a porból, és hagyjuk állni legalább két-három órát, de akár egy egész éjszakán át. Ezután a kefével sikáljuk át a vécét, majd húzzuk le, és a vízkő szó szerint eltűnik. A műveletet érdemes akár kétszer-háromszor is megismételni, ha nagyon makacs a szennyeződés.

Elolvasom a cikket