Bajnokok Ligája: Győzelemmel tért vissza a Sparta Praha, pontszerzéssel mutatkozott be az újonc Bologna

A cseh csapat így 19 év után győzelemmel tért vissza a legrangosabb európai kupasorozatba, ahol legutóbb 2003-ban tudott egy meccsen legalább két gólt szerezni. A hazaiak már a 2. percben előnybe kerültek, ez volt a csapat történetének második leggyorsabb gólja a BL-ben, a rekordot Vratislav Lokvenc tartja 43 másodperccel még 1999-ből.

Mindeközben a BL-újonc Bologna rögtön pontszerzéssel mutatkozott be, az olasz együttes hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Sahtar Donyeckkel. A Bologna 22 év után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, ahol egyébként története során még soha nem veszített hazai mérkőzést, immáron 27 győzelem mellett 12 döntetlen a mérlege.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló: Bologna (olasz)–Sahtar Donyeck (ukrán) 0–0, Sparta Praha (cseh)–Red Bull Salzburg (osztrák) 3–0 (2–0) gól: Kairinen (2.), Olatunji (42.), Laci (58.)

később: Club Brugge (belga)–Borussia Dortmund (német) 21.00, Celtic Glasgow (skót)–Slovan Bratislava (szlovák) 21.00, Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 21.00, Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol) 21.00

Elolvasom a cikket