Az orosz elnök két évvel meghosszabbította a nyugati élelmiszer-embargót

MH
2024. szeptember 19. csütörtök. 7:22

„Az Orosz Föderáció elnökének 2014. augusztus 6-i 560-as „Az Orosz Föderáció biztonságának szavatolása érdekében egyes különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról” című rendeletében előírt egyes különleges gazdasági intézkedések hatályának 2025. január 1-jétől 2026. december 31-ig történő meghosszabbítása” – olvasható a dokumentum szövegében.

Az új rendelet két évre hosszabbítja meg az embargót, míg korábban legfeljebb egy évig volt érvényes az ilyen intézkedés további időtartama.

A Nyugat barátságtalan fellépésére válaszul bevezetett élelmiszer-embargó 2014. augusztus 7. óta van érvényben Oroszországban az Egyesült Államokból, az EU-ból, Ausztráliából, Norvégiából és Kanadából származó termékek tekintetében, majd a lista más európai országokkal és Ukrajnával bővült.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kockázatosnak minősítette ezt a lépést, de teljes mértékben igazolta magát, és ösztönözte az orosz mezőgazdaság jelentős fejlődését. Azóta Oroszország agrár-ipari komplexuma jelentős növekedést mutat, és az ország minden szükséges termékből teljesen önellátó.

Elolvasom a cikket