A Veszprém kiütötte a PSG-t

A hazaiak keretéből Gasper Marguc, a vendégektől David Balaguer hiányzott.

A PSG az ötödik percben vezetett először és utoljára (2–3), utána a Veszprém – jó védekezésének, illetve Rodrigo Corrales védéseinek köszönhetően – minden francia gólra kettővel vagy hárommal válaszolt, így a 18. percben már 13–7 volt az állás.

Ezt a különbséget nem tudták megőrizni a bakonyiak, mert Xavier Pascual Fuertes vezetőedző a 24. percben 15–10-nél időt kért, ezzel inkább a vendégeknek kedvezett, akik rendezték soraikat, és az élvezetes, lendületes meccs folytatásában csökkentették hátrányukat (17–14). A hazaiak remek védekezését mutatja, hogy az első harminc percben kilenccel több kapura lövésük volt, mint ellenfelüknek.

A második félidő elején ismét volt egy ragyogó, sőt nagyon ritkán látható sorozata a magyar bajnoki címvédőnek, amely a 36. percben még csak 22–20-as előnyben volt, a meccs háromnegyedénél viszont már 34–22 volt az állás. A PSG szinte teljesen szétesett, a házigazdák pedig ezt úgy használták ki, hogy majdnem minden támadásukat góllal fejezték be.

A két csapat 17. egymás elleni BL–mérkőzésén nyolc PSG-siker és egy döntetlen mellett nyolcadik alkalommal győzött a Veszprém, de ilyen különbséggel még soha nem nyert, az eddigi rekordot a 2015-ös, 34–28-as meccs jelentette. A párizsiak legsúlyosabb veresége a BL-ben a 2005-ös 44–28 a német THW Kiel ellen, a Veszprém újabb 4–0-s sorozata után ez is veszélybe került (40–25), de nem dőlt meg. Mikita Vajlupov nyolc, Nedim Remili hét, Hugo Descat és Szergej Koszorotov öt–öt góllal, Rodrigo Corrales 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A túloldalon Ferran Solé és Kamil Syprzak öt–öt alkalommal talált be, Andreas Palickának kilenc, Jannick Greennek három védése volt. A bakonyiak jövő szerdán a portugál Sporting CP otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

„Gratulálok a szurkolóknak, nagyszerű érzés ebben az arénában játszani, amikor a csapat ilyen jól teljesít. Akkor is szükségünk lesz rájuk, amikor nem megy majd ennyire jól” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Xavier Pascual. Hozzátette, hihetetlen mérkőzést játszottak, igaz, csak három góllal vezettek a szünetben, de nagyszerű kézilabdát produkáltak. Mindenki elvégezte a rá kiszabott feladatot, Luc Steinst is sikerült kontroll alatt tartaniuk.

„Mindenki megmutatta ma, hogy mennyire akar küzdeni ezért a klubért” – szögezte le a spanyol mester.

Elolvasom a cikket