Hiába kérte Vilmos, Katalin hercegné mégsem kaphatta meg ezt a címet

Katalin hercegné 2011-ben kapta meg az első címét, akkor hivatalosan Cambridge hercegnéje lett. Vilmos herceg az esküvője napján kapta meg II. Erzsébet királynőtől a Cambridge hercege címet, így a házasságkötés után automatikusan viselhette Katalin is. A The Telegraph értesülései szerint azonban Vilmos hercegnek más tervei voltak, legalábbis erről számolt be egy forrás.

Azt mondta, hogy Vilmos hercegnek (Prince William) született, és továbbra is az akart maradni. Azt akarta, hogy Kate Katalin hercegnő (Princess Catherine) legyen.

Mivel Katalin hercegné nem született nemesi családba, és nincsenek címei a saját jogán, így nem kaphatta meg automatikusan a Katalin hercegnő titulust. Ehhez II. Erzsébet királynőnek szabályt kellett volna módosítania. Ez nem lehetetlen, de csak egy nagyon ritka esetben tette meg.

Kate közember, és nem lehetett „Katalin hercegnőként” elismerni. Azonban a királynőn múlt, hogy milyen címet adományoz, és volt egy-két kivétel. Amikor Henrik herceg, Gloucester hercege meghalt, a királynő az Aliz hercegnő címet adta Gloucester hercegnéjének. Ez azonban azért volt, hogy megjutalmazza az évekig tartó hűséges szolgálatáért – mondta Kenneth Rose királyi történész.

Az informátorok szerint Vilmos herceg kérte, hogy II. Erzsébet királynő tegyen kivételt Katalin hercegné esetében, végül ez nem történt meg. Így a Princess Catherine titulust nem használhatja. A királyi történész szerint azért nem teljesítette az uralkodó a kérést, mivel utána többen kérték volna a címeik megváltoztatását, amit nagy valószínűséggel nem szeretett volna II. Erzsébet királynő.

Elolvasom a cikket