A baloldal pécsi hajrája: négymilliárd dalolva ment

A pécsi baloldal júniusban elvesztette többségét, ezért októberben azzal a helyzettel szembesül majd, hogy a Fidesz–KDNP, Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) adja a legtöbb képviselőt az új, októberben megalakuló közgyűlésben. Mellettük ott lesz a Mi Hazánk, a Tiszta Kezek Egyesület, az MKKP és a Mindenki Pécsért Egyesület egy-egy képviselője is. Az MSZP–DK–Momentum–Jobbik csoport polgármestere, Péterffy Attila már a választások éjszakáján azt állította, hogy a jövőben „más típusú” városvezetés várható.

Ehhez képest a még regnáló baloldali képviselők az utolsó közgyűlésen közel négymilliárd forintnyi támogatásról döntöttek, és alig két héttel a távozásuk előtt átszabták a polgármesteri hivatalt is. Annak érdekében, hogy ezzel tudják megmenteni a kádereiket, propagandistáikat – nyilván azért, hogy még odaadóbban szolgálhassák a város első emberét.

A nemzeti oldal részéről ezeket a lépéseket rendkívül barátságtalannak nevezték, de a városházi ellenzék más szereplői is arról beszéltek, hogy a regnáló városirányítók önző és felelőtlen döntést hoztak meg. A Tiszta Kezek Egyesület megválasztott képviselője, Bognár Szilvia szerint abban bíztak a június 9-i választás után, hogy egészen más politikai kultúra irányába mozdulnak el, de ez most pont az ellenkezőjét mutatja.

Elolvasom a cikket