A koleszterinszint és a cukorbetegség ellen létfontosságú

Ne ijedjünk meg az árától – a kesudióból naponta legfeljebb tíz darabot fogyaszthatunk. Vagyis, ha háromszáz grammot veszünk ebből a hasznos termékből, az nagyon hosszú időre elegendő – mondja Olga Borodina. – Higgye el, az evésük előnyei nem állnak arányban az árával! A kesudió zsírsavakat tartalmaz – omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavakat. Ezek a savak nélkülözhetetlenek a szívbetegségek és az érrendszeri problémák megelőzésében.

Ezenkívül a kesudióban sok magnézium található, amely szintén felelős az izomrostok rugalmasságáért és a szív egészségéért. Ha naponta tíz kesudiót eszik – ez 20-30 gramm -, megszűnnek a görcsök és a végtagfájdalmak.
Tele van B-vitaminokkal, káliummal, cinkkel, szelénnel, rézzel és vassal. Vagyis a kesudió általánosságban javíthatja az emberi szervezet egészségét.
A kesudió nélkülözhetetlen azok számára, akiket a cukorbetegség veszélye fenyeget. Ezek a diófélék a legfinomabb módja annak, hogy elkerüljük ezt az alattomos betegséget, vagy lelassítsuk annak kialakulását.
– A kesudió nemcsak a vércukorszint csökkentésében segít, hanem a betegség szövődményeit is minimalizálja – mondja Olga Borodina -, például elősegíti a sebgyógyulást és csökkenti a gyulladást a szervezetben. A kesudió harcol az ereken lévő koleszterinplakkok ellen is, megvédi a szervezetet az érelmeszesedés, a szklerózis multiplex és a nem megfelelő vérképzés kialakulásától. Megakadályozza az onkológia kialakulását és eltávolítja a rákkeltő anyagokat a szervezetből.

A kesudió különösen hasznos a nők számára. Nemcsak a PMS-szindrómát enyhíti, hanem javítja a bőr állapotát, különösen a kollagént (bőrváz). Kedvező hatással van a hajra, körmökre.

Fontos megjegyezni, hogy a kesudiót leginkább pörkölt formában érdemes fogyasztani. Ugyanis a dió héja és magja közötti réteg nagyon mérgező. A hőkezelés azonban eltávolítja a toxinok esetleges negatív hatásait.

Elolvasom a cikket