A turizmus világnapját ünneplik a Budapesti Metropolitan Egyetemen

A METU Turizmus Intézetének munkatársai és meghívott turisztikai szakemberek színes, szórakoztató és játékos programokkal várják az érdeklődőket, akik a könnyed hangvételű, ugyanakkor izgalmas előadások keretében, tudományos megközelítésben, de egyéni módon elmesélt úti élményeket hallgathatnak meg ismert és közkedvelt vagy éppen még ismeretlen, felfedezésre váró turisztikai desztinációkról, ahová sokan látogatnának el, ha lehetőségük adódna rá.

A világ szinte minden tájáról szerepelnek a programban országok, régiók, városok, ahol a METU munkatársai és meghívott turisztikai szakemberei jártak, és izgalmas kalandokat éltek át, amelyet ezen a napon látogatóikkal is megosztanak. Egyéni élménybeszámolóikban nemcsak a színes fotók és videók hozzák közelebb e távoli, egzotikus helyszíneket, hanem az átélt élmények szubjektív hangvételű elmesélése is. Az úti beszámolók között olyan desztinációk szerepelnek, mint India, Vietnám, Madagaszkár, Dubai, Barcelona, Róma, Bulgária, valamint nem maradhatnak ki a legnépszerűbb hazai desztinációk sem, úgymint Tokaj-Hegyalja vagy éppen a Balaton-Felvidék.

A látogatók a nap folyamán játékos kvízben vehetnek részt, ahol METU-s ajándékokat is nyerhetnek, valamint a METU munkatársai által összeállított, mindennapi utazások során kiválóan alkalmazható képzeletbeli, praktikus „úticsomagot” kapnak, amelynek segítségével megtanulhatják, miként válhat belőlük is tudatos és felelős utazó, aki a meglátogatott terület lepusztítása helyett inkább értéket teremt és ad a helyi közösség életéhez, környezetéhez és kultúrájához.

A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézete szeretettel vár minden motivált, kíváncsi és újfajta utazási szemléletre és élményekre vágyó érdeklődőt szeptember 27-ei programjaira.

Elolvasom a cikket