Szívszaggató részletek derültek ki Harry herceg gyászáról

2022. szeptember 8-án gyászba borult a világ, amikor távozott az élők sorából II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság szeretett uralkodója. A királynő azonban nemcsak egy nemzetközösség vezetője volt, hanem egyben nagymama is volt, aki imádta az unokáit, köztük a tékozló Harry herceget is. Nem véletlen hát, hogy a királynő utolsó napjaiban a herceg is hazarepült a feleségével Amerikából, hogy el tudjon búcsúzni a nagyanyjától. Az új uralkodó, III. Károly király azonban nem engedte, hogy a vérrokonokon kívül bárki meglátogathassa az édesanyját, így Meghan Markle és Katalin hercegné nem utazhatott Balmoralba. Harry herceg így egyedül pattant fel egy magángépre, hogy találkozhasson még egyszer utoljára a nagymamájával.

Harry herceg azonban elkésett, a gépen utazva az internetről tudta csak meg, hogy elhunyt a nagymamája – erről a Spare (Tartalék) című könyvében árult el részleteket.

Amikor a gép ereszkedni kezdett, a telefonom pittyent egyet, Meghan írt egy üzenetet: „Hívj fel, ha ezt megkapod.” Ezután megnéztem a BBC honlapját, ahol a címlapon két mondat volt, a nagymamám meghalt, az apámból pedig király lett – idézte Harry herceget a DailyStar.

Miután megérkezett Balmoralba, Harry herceget a nagynénje Anna brit királyi hercegnő fogadta, aki egyetlen kérdést tett fel neki:

Megkérdezte, hogy látni akarom-e a nagymamámat. Azt válaszoltam, igen, látni szeretném – írta Harry herceg a Spare című könyvében.

Elolvasom a cikket