Az arctörlő kendők helyettesíthetik a lemosókat?

Kaufmann Angéla
2024. szeptember 21. szombat. 8:13

Míg az arctörlő kendők gyorsan megtisztítják a felületet útközben vagy vészhelyzetekben, a bőrgyógyászok szerint nem helyettesíthetik a víz és a jó tisztító használatának hatékonyságát és tisztaságát. Hogy pontosan megtudja, miért ne cserélje le az arcmosási rutinját sminktörlőkendőre, olvasson tovább!

Mik azok a smink/arctörlő kendők?

A sminktörlő kendők arctisztítóval és/vagy sminkeltávolító oldattal átitatott, egyszer használatos törlőkendők, amelyek megtisztítják a bőrt a napi szépségápolási termékektől, nem is beszélve a szennyeződés- és olajmaradványokról. A legtöbb sminktörlő csomag átlagosan 20-25 törlőkendővel rendelkezik.

A kendők előnyei

– Nem igényelnek habzást és öblítést.

–Utazásbarátok.

–Gyakran olcsóbbak, mint a hagyományos arctisztítók.

–Minden tekintetben kényelmesnek tekinthetők.

Az arctörlő kendőkről azt mondják, hogy a lusta ember legjobb barátja. Ennek az az oka, hogy a hagyományos tisztítókkal ellentétben nem kell habosítani és öblíteni, hogy megszabaduljon a lerakódott sminktől, szennyeződésektől és zsírtól. Ehelyett úgy tervezték őket, hogy néhány mozdulattal letöröljék a napi kozmetikumokat, így rendkívül kényelmesek lesznek – különösen azok számára, akik nem veszik a fáradságot, hogy a nap végén egy teljes, több lépésből álló bőrápolási rutint végezzenek.

Az arctörlő kendők a hagyományos tisztítókkal szemben

Bár a sminktörlő kendők kényelmesek lehetnek a smink gyors eltávolítására, általában nem helyettesítik elegendően a megfelelő arctisztítót. A kendők maradványokat hagyhatnak maguk után, és nem tisztítják ki alaposan a pórusokat, ami különféle bőrproblémákhoz vezethet.

Fontos a speciális arctisztítók használata, mivel ezeket kifejezetten az arcbőrre tervezték. A legtöbb bőrgyógyász nem fog sminktörlőket ajánlani az arc tisztításához.

Az arctörlő kendők helyes használata

A törlőkendők használatának legjobb módja a kétlépéses (más néven dupla tisztítás). Először óvatosan húzza végig a törlőkendőt az arcán, hogy eltávolítsa a szemsminket, az arc sminket és az ajaktermékeket. Ezután kövesse kedvenc arctisztítójával.

A kendők arctisztítóként való használatának lehetséges mellékhatásai

Ha csak arctörlő kendőt használ, pattanásokat, száraz bőrt vagy irritációt tapasztalhat. A piacon lévő törlőkendők többsége olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek irritálhatják és károsíthatják a bőrt, például ftalátokat, parabéneket, illatanyagokat stb. Ezen túlmenően sok ilyen törlőkendő megfosztja a bőrt a természetes hidratáló anyagaitól, ami megzavarhatja a védőréteget, és túlterhelheti a bőrt.

Megértjük, lehet, hogy egyesek egyáltalán nem találnak problémát a törlőkendő napi használatával, de a legtöbbjük, függetlenül attól, hogy milyen variációt használnak – organikus, vegyszermentes stb. – fennáll annak a veszélye, hogy nem távolítja el megfelelően az összes szennyeződést, sminket és olajat, ami pattanásokhoz, irritációhoz és egyéb problémákhoz vezet. Tehát, ha első lépésként szeretné használni a sminktörlőket, tegye meg. Ellenkező esetben győződjön meg arról, hogy megfelelő tisztítót használ a legjobb eredmény elérése érdekében.

Elolvasom a cikket