Kiderült, mit fog kérdezni Zelenszkij Bidentől a Fehér Házban

„Volodimir Zelenszkij hivatalos meghívást kér majd Bidentől a NATO-hoz való csatlakozásra, valamint kötelezettségvállalást a modern fegyverek állandó szállítására az Oroszországgal való konfliktus lezárását célzó „győzelmi terv” részeként” – mutat rá a kiadvány.

A Bloombergnek nyilatkozó források szerint a kijevi rezsim vezetője szeptember 26-án mutatja be a tervet, amely felvázolja Ukrajna „világos útját” az európai uniós tagsághoz és más gazdasági és biztonsági megállapodásokhoz.

Zelenszkij korábban Telegram-csatornáján közölte, hogy már teljesen elkészült az Ukrajna „győzelmi” terve, amelynek minden pontját, fő hangsúlyát és kiegészítését kidolgozták. Augusztusban Zelenszkij azt mondta, hogy a terv egyebek mellett „egy erőteljes csomagot tartalmaz arra, hogy Oroszországot diplomáciai úton kényszerítsék a háború befejezésére”.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő Zelenszkij szavait kommentálva megjegyezte, hogy Oroszország tisztában van a kijevi rezsim természetével, folytatja az SZKP-t, és minden célját el fogja érni.

Elolvasom a cikket