Zelenszkij bejelentette az Oroszországgal folytatott tárgyalások előkészületeit

Elmondása szerint a terv három pontja már készen áll. Megjegyezte, hogy már voltak találkozók online formátumban, továbbá „lesznek még találkozók offline és online”. Hogy pontosan mikor zajlottak ezek, és kik vettek részt rajtuk, Zelenszkij nem árulta el.

Ezt követően Szergej Nyikiforov elnöki szóvivő tisztázta, hogy a kijevi rezsim vezetője az ukrán „békeformulát” támogató országok képviselőivel való találkozókra utalt – írja az RBC.

Ezt megelőzően Alekszej Csepa állami duma-képviselő azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus a felek ellentétes álláspontjai miatt nem biztos, hogy 2024 végéig megoldódik. Hozzátette, hogy a békés rendezés folyamatára csak 2025 tavaszán kerülhet sor.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes egyetértett az ukrán kérdésben. Mindketten egyetértettek abban, hogy sürgősen meg kell szüntetni ezt a katonai konfliktust. Orbán Viktor szerint az ukrajnai konfliktus megoldásának első lépése a tűzszünetnek kell lennie, nem pedig a béketervben való megegyezésnek.

Elolvasom a cikket