Szoboszlaiék simán verték Kerkezéket

MH/ MTI
2024. szeptember 21. szombat. 21:18

Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool gond nélkül, már az első félidőben eldöntve a meccs kimenetelét, 3-0-ra legyőzte a válogatott társ, Kerkez Milos csapatát, a Bournemouth-t az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szombati játéknapján

A nemzeti együttes csapatkapitánya a 61. percig volt a pályán, amikor a hazaiak új vezetőedzője, a holland Arne Slot lecserélte, míg Kerkez végigjátszotta a találkozót.

A liverpooliaknál a kolumbiai csatár, Luis Diaz volt a nyerőember, aki az első két találatot szerezte. Szoboszlaiék jól rajtoltak a Premier League új szezonjában, három győzelem után azonban az előző fordulóban némi meglepetésre otthon 1-0-ra kikaptak a Nottingham Foresttől.

A Bajnokok Ligája alapszakaszának első fordulójában aztán rögtön módosítottak a megítélésükön, miután – Szoboszlai góljának is köszönhetően – 3-1-es diadalt arattak kedden az AC Milan vendégeként. A szombati sikerrel a PL-ben is javítottak, és tartják a lépést a címvédő Manchester Cityvel.

Kerkezék bajnoki rajtja kevésbé volt fényes: két döntetlen és egy győzelem után a legutóbb egygólos vereséget szenvedtek pályaválasztóként a Chelsea-től, Liverpoolban pedig semmi esélyük nem volt a pontszerzésre. Az 5. forduló szombati játéknapját nyitó mérkőzésen a Chelsea maganbiztosan győzött a West Ham United vendégeként 3-0-ra.

A zárótalálkozón pedig a Manchester United gól nélküli döntetlent játszott a Crystal Palace otthonában.

Elolvasom a cikket