Nőket kábított el és erőszakolt meg egy CIA-ügynök

Brian Raymond kénytelen volt végighallgatni, ahogy áldozatai elmondják a bíróságon, hogy megtévesztette őket egy kedvesnek, műveltnek látszó férfi, aki egy olyan ügynökség tagja, „amelynek meg kell védenie a világot a gonosztól”.

A CIA-ügynök csüggedten ült, miközben a büntetését hallgatta, ami az ügynökség történetének egyik legkirívóbb szabálysértési esete. Az ügynök több mint 500 képet készített a meztelen, eszméletlen áldozatairól – számolt be a Mirror.

Biztosan kijelenthető, hogy szexuális ragadozó – mondta Colleen Kollar-Kotelly amerikai bíró az ügyészek által kért büntetés kiszabásakor.

Raymondnak lesz egy kis ideje, hogy átgondolja ezt.

A bíróság szerint, a férfi a kormány által bérelt lakásába csábította a Tinderen és más társkereső alkalmazásokon megismert nőket, majd elkábította áldozatait, aliket borral és étellel kínált. Miután elájultak, órákat töltött meztelen testükkel, mielőtt lefényképezte és megerőszakolta volna őket.

Időnként kinyitotta a szemhéjukat, és a szájukba dugta az ujjait.

Raymond körülbelül tucatnyi áldozata – akiket a bíróságon csak számok alapján azonosítottak – , egyenként mesélte el, hogyan forgatta fel az életüket a kém. Egyesek azt mondták, hogy csak azután értesültek a történtekről, hogy az FBI megmutatta nekik azokat a fotókat, amiken eszméletlen állapotban fekszenek. „A testem úgy néz ki, mint egy holttest az ágyán” – mondta az egyik áldozat a fényképekről.

Most olyan rémálmaim vannak, hogy holtan látom magam.

Az egyikük idegösszeroppanást kapott az esetet követően. Sokan elmondták, hogy a másokba vetett bizalmuk örökre összetört.

„Remélem, élete végéig kísértik tettei következményei” – mondta az egyik nő.

Az ügynökség nyilvánosan elítélte a férfi bűneit, és átfogó reformokat hajtott végre a nők biztonságának megőrzése és az elkövetők gyorsabb felderítése érdekében.

„Egyáltalán nincs mentség az ügynök elítélendő, megdöbbentő viselkedésére” – közölte a CIA.

Csaknem négy évvel letartóztatása után azonban még mindig sok a titok az üggyel kapcsolatban. Még azután is, hogy a férfi bűnösnek vallotta magát tavaly év végén, az ügyészek hallgattak munkája pontos részleteiről, és nem voltak hajlandók nyilvánosságra hozni azon országok teljes listáját, ahol nőket erőszakolt meg.

Elolvasom a cikket