Oroszország listába szedte az ellenségeit

A TASZSZ oroszországi hírügynökség jelentése szerint Mihail Mishustin orosz miniszterelnök nemrégiben jóváhagytott egy listát, melyen azon országokat sorolták fel, amelyek „az orosz szellemi és erkölcsi értékekkel ellentétes, destruktív magatartást tanúsítanak”. Ahogy a hírügynökség is kiemelte, a listán a legtöbb EU-tag ország szerepel, de vannak kivételek is, mint például Magyarország, számol be a 24.hu.

A dokumentumra összesen 47 ország nevét vették fel, a többi között az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Németországot, Franciaországot és Japánt. Az uniós tagállamok közül Magyarország mellett Szlovákia sem szerepel rajta, a NATO-tagok közül pedig Törökország maradt ki.

A TASZSZ informátora, akinek rálárása volt a dokumentum elkészültére, azt mondta, a listát a hagyományos szellemi és erkölcsi értékeket valló külföldieknek nyújtott humanitárius támogatásról szóló elnöki rendeletnek megfelelően hagyták jóvá. Ennek ismeretében a magyaroknak úgy néz ki, nem kell aggódniuk, ha megszorulnak, Oroszország szerint ugyanis Magyarországnak megfelelőek az erkölcsi és szellemi értékei.

Elolvasom a cikket