Hungarian Darts Trophy – Búcsúzott a címvédő,

MH/ MTI
2024. szeptember 22. vasárnap. 19:54

A sportág elsőszámú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomásán az utolsó napra már egyetlen szabad hely sem maradt az MVM Dome sörpadjainál, és már a délutáni programban akadtak vaskos meglepetések.

A tavalyi döntőben 5-7-ről fordító angol Chisnall például hiába vezetett 5-2-re Daryl Gurney ellen, végül 6-5-re alulmaradt honfitársával szemben. A kétszeres világbajnok skót Peter Wright mindössze egy leget nyert a szombaton a magyar Bezjian Albertót búcsúztató Ryan Searle ellen a 16 között (6-1). A német Pietreczko már a bevonulásnál furcsán tartotta a kezét, a színpadon pedig alig bírta letekerni az ásványvizes palack kupakját. Az első, gyorsan elvesztett legben fájdalmas grimasszal dobált, majd utána könnyeivel küszködve jelezte, hogy csuklóproblémák miatt nem tudja folytatni a világranglistán második Ross Smith ellen.

A háromszoros világbajnok Michael van Gerwen a „Német óriásnak” becézett Gabriel Clemens ellen is csak két leget vesztett, a 2018-as vb-győztes angol Rob Cross pedig 6-4-re kikapott a szintén angol Josh Rocktól.

A 175 ezer font (82 millió forint) összdíjazású viadal 19 órától a negyeddöntőkkel folytatódik az MVM Dome-ban, a 22.15 órakor kezdődő finálé győztese 30 ezer fonttal (14 millió forint) gazdagodik.

Elolvasom a cikket